*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 19 септември   Спомняте

...
***
Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 19 септември
 
Спомняте
Коментари Харесай

Водещите новини! К. Петков: Гешев опъва чадър, затова Борисов беше освободен след 24 часа. Руски подводници край Аляска


***

Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 19 септември

 

„ Спомняте си, че арестувахме Борисов за 24 часа по сигнал за 60 млн. корупция. Но тогава казусът зависеше единствено от българската прокуратура. Знаете, че Гешев опъва чадър над ГЕРБ и Борисов и по тази причина Борисов беше освободен след 24 часа “.

Този сигнал е обвързван единствено с евросредства, което значи, че работеща антикорупционна комисия, дружно с европрокурори, могат да доведат до действителни присъди и повдигнати обвинявания. Защото злоупотребите са свързани с евросредства, които са се раздавали през годините на ГЕРБ по метод, по който и самата Европейска комисия прави оценка, че има голям риск за злоупотреби, добави Петков.

***

Военноморският флот на Русия стартира серия от учения с присъединяване на нуклеарни подводници в Баренцово море и море Лаптеви, осведоми 20minutos.

***

„ Лидерите на шест страни не са поканени през днешния ден на изпращането на кралицата на Англия. Русия се оказва в една група със Сирия, с Венецуела, с Афганистан. 

Но, пък са поканени Северна Корея и Иран. Русия попада в тези страни, които сега „ се радват ” на  безпрецедентна изолираност “. 

***

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание, че няма да има разпределяне в борбите за връщане на територия, изгубена от Русия, откакто почитан американски военачалник предизвести, че не е ясно по какъв начин Москва ще реагира на неуспехите си на бойното поле в Украйна.

***

Американският президент Джо Байдън съобщи, че е предизвестил китайския си сътрудник Си Цзинпин за вероятен отлив на вложители, в случай че Пекин наруши глобите, наложени на Русия поради нашествието ѝ в Украйна, съобщи Франс прес.

***

***

Първата дама на Украйна Олена Зеленска отдаде респект на кралица Елизабет II в неделя, предава Нова телевизия.

Зеленска и украинска делегация се причислиха към десетки други високопоставени лица, които се поклониха на починалата кралица в навечерието на държавното заравяне.

Първата дама се срещна и с Катрин, принцесата на Уелс, в Бъкингамския замък.

***

Спецоперация против търговията с гласове се организира сега в столичния квартал " Христо Ботев ". В акцията вземат участие екипи на Министерство на вътрешните работи.

Столична дирекция на вътрешните работи, Националната организация за приходите и Българската организация за сигурност на храните.

***

КНСБ стартира национална протестна акция под наслов " Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията! ".

Началото ѝ ще бъде обещано в 13 часа в така наречен Триъгълник на властта в София - пространството сред постройките на Министерския съвет, Народното събрание и президентството. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР